
Instrukcja BHP dla Hurtowni
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla hurtowni, która powinna znajdować się w każdej hurtowni - niezależnie od rodzaju sprzedawanych artykułów (odzieżowa,RTV i AGD,materiały budowlane,etc.).
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia pracownika do pracy na hurtowni
2. Czynności przed rozpoczęciem pracy
3. Zasady i sposoby bezpiecznego wykonywania pracy w hurtowni
4. Czynności po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
6. Uwagi
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Hurtowni powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
hurtownia,bhp,hurtownia bhp,bhp dla hurtowni,instrukcja bhp,zagrożenie hurtownia,zagrożenia na hurtowni,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP i PPOŻ przy eksploatacji urządzeń oświetlenia elektrycznegoGotowa Instrukcja BHP i PPOŻ przy eksploatacji urządzeń oświetlenia elektrycznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdyż w każdej firmie wykorzystywane jest... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznegoGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie samochodowym . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi malarni proszkowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, które stosuje metodę malowania proszkowego i posiada wyodrębnione... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla pracy z kwasamiGotowa instrukcja BHP dla pracy z kwasami , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie w pracy używane są kwasy . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100 , które powinno znajdować się w każdej firmie (np. budowlanej, remontowej), w której wykorzystywane są rusztowania... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnychGotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych , która powinna się znajdować w każdej firmie, w której używane są kotły parowe lub wodne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki do trawyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki do trawy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kosiarka do trawy . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla FrezeraGotowa instrukcja BHP dla Frezera , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi mieszarkiGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi mieszarki , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac budowlanych jak i remontowych, w których... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarniGotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni , która powinna się znajdować w każdej piekarni. |
Zobacz | Pobierz |