
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów gazowych i olejowychGotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów gazowych i olejowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używane są kotły gazowe lub olejowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi urządzeń i instalacji energetycznychGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi urządzeń i instalacji energetycznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie energetycznym gdzie do zadań pracownika należy... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarkiGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka np. sklepy papiernicze,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100 , które powinno znajdować się w każdej firmie (np. budowlanej, remontowej), w której wykorzystywane są rusztowania... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowychGotowa instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowych , powinno posiadać każde przedsiębiorstwo zajmujące się pracami rozbiórkowymi - niezależnie od skali rozbiórki jak i materiału, z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejInstrukcja BHP dla obsługi frezarki pionowej powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, gdzie do pracy wykorzystana jest frezarka pionowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy oponGotowa instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy opon , która powinna znajdować się w każdym warsztacie samochodowym świadczącym usługi montażu opon. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy pracach betonowych i żelbetonowychGotowa instrukcja BHP przy pracach betonowych i żelbetonowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie wykonywane są prace betonowe lub... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki do trawyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki do trawy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kosiarka do trawy . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja mycia rąkJest to Gotowa instrukcja mycia rąk , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają... |
Zobacz | Pobierz |